Residential

House in the Trees

Completed 2010

Protecting a rare stand of Totara on a small coastal property, while providing a comfortable space for people within it, were the major design drivers for this modest holiday house. Lifted above the forest floor and tucked under the canopy, three small buildings linked by open but sheltered walkways step lightly through gaps in the trees, ending at the beach. The light and sun that penetrate the canopy reach deep into the rooms via high level glazing, and each module has two aspects: an exterior face looking out to views and sun, and an interior focused on trees and forest.

Contractor: Frank Byrne

Photographer: John-Paul Pochin

Media: Build & Renovate – Issue 10Home NZ “Treading Lightly” – Dec/Jan 2013Kia Ora – Sep 2012

Awards:
NZIA Nelson Marlborough Architecture Award 2012 - Housing