Commercial

Elim Christian Centre Nelson

Completed 2014

Elim’s existing hall looked dated and tired, the blank street facade isolating the centre from the community they served. Offices and meeting rooms were in separate buildings while the preschool sat tucked in at the back of the site with low visual presence. Difficult car access, limited parking and confused drop off points compounded the issue. 

This was not the vision of a modern, outward looking, inclusive Christian community our client wanted to portray. 

The brief was to design a new centre incorporating the auditorium, offices, meeting room and foyer in one building that had a high presence on Main Road Stoke and interfaced with the street both physically and visually. 

Contractors: Coman Construction 

Photographer: John-Paul Pochin