Residential

Bronte Road House

Completed 2016

Relocating from Christchurch, the clients had a simple, clear brief. They wanted a single level building that could hardly be noticed because it would be as one with its setting. The 7016m² section is surrounded by neighbouring vineyards and captures beautiful views as it rolls gently down towards the Waimea Estuary. Within the site previous owners had created a flat linear building platform which helped to generate our design response.

They wanted a single level building that could hardly be noticed because it would be as one with its setting.

The concept looked at creating a strong axis and allowing view sight-lines through the house from the entry area out to the estuary. This strong linear axis is counterpointed by the softer landscaping that curves around and builds up against the building to nestle the house to the site.

Contractor: John Harris Builders

Photographer: Simon Devitt

Awards:
NZIA Nelson Marlborough Architecture Award 2017 - Housing