Arthouse Architects

Speight’s Ale House Blenheim

This project is sited on the main road of Springlands, Blenheim and is a custom designed commercial building that is home to the Speight’s Ale House. Designed to offer maximum flexibility and provide a variety of separate outdoor seating, the project was completed in September this year. We have coordinated the integration of the structure, services and interior fitout to deliver a comprehensive, contemporary and unique building that is still clearly identifiable as a Speight’s Ale House.

The building is finished in a mix of painted concrete panel, vertical shiplap cedar, horizontal cedar weatherboard and some vertical iron. The interior spaces flow out onto the three exterior deck/terraces and integrated planting, pergolas and roofed spaces provide shelter from the sun and wind.

completed:
2013
contractors:
Hamish Ryan Construction
photographer:
Jessica Jones
Awards: