This substantial addition and alteration project removed some parts of the existing two storey and added others, to create a modern, functional family home. The existing sun room had been located such that it blocked the sun into the main lounge, by removing it and turning it into a large covered deck that extends out from the house and runs down to the front lawn, it improves the flow and sun into both the lounge and sitting rooms.

The dining, kitchen and laundry were completed re-built and a new guest bedroom was added that features a generous bedroom space, wardrobe and ensuite and opens out onto a new courtyard. The original staircase was beside kitchen and was removed, opening up the dining/living space. A large new staircase was added in the central corridor which created a
large central play area for the children. A new master bedroom suite was created on the first floor and the bathroom and children’s rooms were altered and updated.

 

completed:
2006
contractors:
Chris Andrew Builders Ltd
photographer:
Elspeth Collier